Ресторани и кафићи у Чилеу

488

Храна и пиће
Чилеанска карактеристична јела се обично садрже од доста меса, нарочито говедине и пилећег меса, пиринча и кромпира, свежег воћа и поврћа из области у централном региону; Захваљујући 5000 км обале, на сваком менију можете наћи велики избор свежих морских плодова.

Кафа и кафићи
Култура пијења кафе је постигло велики напредак последњих година, ипак многи ресторани још увек служе популарну «нес кафу». Ипак, ако сте жељни да попијете добру кафу, будите сигурни да сте пронашли локал са експресо машинама.
У центру Сантиага постоји посебан тип кафића који су скренули пажњу посебно за туристе: Чилеанци зову та места «Cafe con piernas» на српском кафа са ногама, то су кафићи где ћете наћи људе у сивим оделима, који иначе раде у канцеларијама а које служе младе конобарице у мини сукњама или бикинију.

Продавницаме са здравом храном
Снабдевање природне и органске хране је значајно побољшана током протеклих  година. Док супермаркети имају мали део органских производа, понекад је могуће наћи добар црни хлеб или од обиља, доста варијанти белог хлеба.
Иако је Чиле је земља са високим хигијенским стандардима, препоручљиво је дати време у стомаку да се навикне чилеанску храну. Зато првих дана у Чилеу требате да узмете у обзир следеће савете:
Квалитет воде из чесме је добра, иако има доста хлора. Избегавајте пића направљена са водом из чесме или ледом направљеног од ове воде. У случају сумње,  боље је да престане да једе салате и парадајз, јер би могли бити заливени са прљавом водомЗато је битно да избегавате живу храну као рибу и јести на тезгама на улици.

Бакшиш
У ресторанима и кафићима, очекује се бакшиш од 10%. Није укључен у рачун. Људи га обично остављају уз рачун.

Остави твој коментар