Саобраћај у Лими

444

У Лими се вози брзо, у главном вожња у цик-цаку, тако да морате бити пажљиви приликом преласка већих улица, јер возачи не дају много предност пешацима. Највише саобрашаја у Лими је у радним данима, између 7 и 9 сати пре подне ујутро; између 12.30 и 2 часова по подне; и између 6 и 8 пм ноћу.

Градски превоз у Лими?
Градски превоз у Лими није једна од предности овог града. Хиљаде минибуси пролазе кроз препуне улице, путеви и станице нису увек видљиве. Лимењци су добри људи и у главном спремни да вам помогну и оријентишу.

trafico-lima
Саобраћај у Лими

Скоро 50% од мештана се мобилишу градским превозом, у главном комби са са ограниченим капацитетом. Највише се користе за кратке путеве по граду. Аутобуси великих компанија су обично удобни и модерни, у распону од неколико терминала у свим регионима земље. Друга уобичајена добра превозна средства у Лими су такси знатно су јефтинији од европских или америчких градова. У Лими, такси аутомобили нису у потпуности легални. Осим флоте формалних таксија, препознатљиви по својој жутој боји, постоје независни таксисти који немају карактеристичну боју и нису у потпуности безбедни. Постоје и радио такси који могу да се наруче путем телефона. Таксисти не раде са таксиметром, као иу другим земљама, имају цену коју израчунава возач према удаљености, отежан приступ том подручју и времену. Пожељно је пред пут, распитати се за приближан трошак услуге како се не би изненадили.

 combi lima

У последње време власти покушавају да организују и модернизацију градски превоз у Лими. Лима поседује брзу «Виа Екпресс» у којој тренутно ради аутобуска линија «Митрополит Лима». Дугачак је 26 километара и прелази цео град, повезује дистрите Ћориљос и Индепенденциа. Аутобуси на овој линији су модерни и удобни. Од почетка 2012. године у Лими такође ради модерна линија метроа број 1. Воз повезује 26 аутобуска стајалишта у девет дистрита. У наредним годинама, изградиће се још неколико линија.

Приватни превоз и изнајмљивање аутомобила

Наравно у Лими, постоји и могућност изнајмљивања аутомобила за путовање. Потребно је само да поседујете националну или међународну возачку дозволу, али ова опција саобраћај није најпрепоручљивија за транзит кроз главни град, јер је саобраћај веома тежал, тако да морате добро познавати пут који желите да пређете. Међутим изнајмљивања аутомобила може бити добар избор ако ћелите да изађете из Лиме и посетите друге делове Перуа. Увек се препоручује да се прати неко ко познаје путеве које желите да посетите и предузмете све неопходне мере безбедности.

Остави твој коментар